Nå leser jeg en noe tørrere bok enn vanlig...

Jeg leser nemlig Forvaltningsrett! I og med at jeg nå studerer litt på siden, så er det kanskje påkrevd å lese litt lekser også. Det er nok iallefall en stor fordel siden jeg har innleveringsoppgave om en uke... Hehe :)

Ellers leser jeg fortsatt Theres tilstand, og den blir bare finere og finere, selv om jeg blir KJEMPEirritert på hun teite Therese, som er skikkelig stereotyp karrierekvinne. Hmmm.... Mon tro om det var nettopp en slik reaksjon forfatteren var ute etter? ;) Iallefall, boken anbefales den!

Neste bok i haugen er (tror jeg) Den tidsreisende kvinne av Audrey Niffenegger. Jeg leste nemlig noen greier om Den trettendre fortellingen på nett, og der lå det tips til bøker som er litt lignende med den. Flere av dem hadde jeg lest, men Den tidsreisendes kvinne har jeg bare sett på biblioteket. Så da var det rett bort og låne den ja! Gleder meg!

Og på pinnene nå? Den samme jakka fortsatt! (Men jeg har strikket en del småtteri innimellom, og montert ferdig en god del ting som jeg strikket i fjor!) Det er bra at produksjonen av små er ganske stor i min venninneflokk, for det er så kjapt og moro å strikke babytøy! :D

Høstbokanbefaling!

Den trettende fortellingen - Diane SetterfieldNå har jeg akkurat lest "Den trettende fortellingen" av Diane Setterfield, mens det har regnet og blåst ut, og det har knitret i peisen. Og denne boken er AKKURAT det riktige tilbehøret til slik høstkos! :) Den er bare SÅ fin, og det er en slik bok man ikke klarer å legge fra seg når man først har plukket den opp! Skikkelig fin er den... :)

Og boken som ligger på mitt nattbord i dag er Thereses tilstand av Hanne Vibeke Holst. Dette er dansk chicklit. Lettlest og underholdende om en ung karrierekvinne og kjærligheten!

På nattbordet nå

image6På nattbordet nå ligger Magyk av Angie Sage. Dette er den første boken av (foreløpig tre) om Septimus Heap. Disse bøkene er spådd å bli "neste" Harry Potter, og det var vel derfor jeg bare MÅTTE kjøpe den første. Og så langt er jeg veldig fornøyd med kjøpet! :)

Det er en barnebok, men på samme måte som Harry Potter-bøkene, er den like spennende for voksne. Den er koselig og kreativ! Anbefales! :)

http://www.septimusheap.com/

PS: Og i dag fikk jeg hentemelding på to bøker som jeg har reservert: Hanne-Vikebe Holst med "Thereses tilstand" og "Det virkelige livet". De tror jeg at blir noe for chicklit-elskeren i meg! :)

På nattbordet nå...

"Ya-Ya-jentenes hemmelige nedtegnelser" av Rebecca Wells.

Ya-Ya-jentenes hemmelige nedtegnelser - Rebecca Wells

Har ikke kommet langt i boka enda, men så langt er inntrykket at dette er en skikkelig jentebok, og den virker koselig! :)

Fem bøker jeg har lest i det siste og som jeg anbefaler!

1. Harry Potter and the deathly hallows / J. K. Rowling - Den er virkelig en god bok (akkurat som de seks første bøkene!)
2. Running with scissors : a memoir / Augusten Burroughs - Den absolutt merkeligste og sykeste boken jeg har lest... Både morsom, ekkel og litt trist... Og så har den blitt film også.
3. Long way round : chasing shadows across the world / Ewan McGregor og Charley Boorman - Fin reiseskildring. Ewan og Charley kjører motorsykkel fra England til USA. Er også en tv-serie.
4. Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? / Johan Harstad - Pussig murstein av en bok. Handler om Mattias som streber etter å være usynlig, og som blir kjent med flere andre mennesker som ikke er helt normale. Fin bok!
5. Nigellas fristelser / Nigella Lawson - Okei, det er en kokebok, men jeg vil faktisk anbefale den. Nigella er kul! Og maten er god også... :)

På nattbordet nå

Eller... Teknisk sett ikke på nattbordet, men i sekken som jeg har med på jobb! :)

Uansett: boken jeg leser nå er Juleoratoriet av Göran Tunström. Den har jeg egentlig tenkt på at jeg skulle lese veldig mange ganger, men det har liksom ikke blitt til det. Fikk den i julegave av Hilde (ps: har visst begynt å glede meg til jul alt....).

Har store planer om å lese noen klassikere utover våren siden jeg endelig er ferdig med hoveoppgaven, og det verste skolekjøret dermed er over. Nå mangler bare oppgaven om informasjonsarkitektur, og så er det bankers! Woooohoooo.....

Av klassikerne jeg har håp om å få lest er:
- Anna Karenina av Lev Tolstoj
- Frederic Moreau av Gustave Flaubert (min kjæres favorittbok)
- Kaptein Nemos bibliotek av Per Olov Enquist (kanskje ikke en klassiker enda, men de bøkene jeg har lest av ham tidligere kvalifiserer absolutt til betegnelsen. Nedstörtad ängel er bare helt nydelig!)

Jeg er ferdig med The Librarian forresten. Utrolig morsomt å lese en bok med en bibliotekar i en typisk James Bond helteskikkelse. Tihi.... Vi er nok tøffe innerst inne. Jeg er forresten tøff utapå også! :)

PS: Jeg blir veldig glad for å høre hva som er folks favorittbøker!!


På nattbordet nå

The Librarian av Larry Beinhart.

Politisk thriller med bibliotekar i hovedrollen. Må jo bare være bra!!!

På nattbordet nå!

Big Cherry Holler av Adriana Trigiani og Can you keep a secret av Sophie Kinsella.